Fullt upp

Publicerat: 2013-02-28 | 21:38:06 i Just Another Day,
Är helt slut i huvudet efter dagens arbete. Har suttit & avstämt checkkonto mer eller mindre hela dagen. Så det känns nästan som att jag ser siffror när jag blundar, haha! Efter jobbet halkade jag mig hem eftersom jag envisades med att gå i morse. Kom därför inte hem förrän efter halv 6...
 
Så till middag idag blev det rester, väldigt inspirerande, not! Eftersom det är torsdag så var det dags för TG igen. Dagens ledare hade komponerat ihop ett pass på låtar från de 8 senaste åren. Väldigt roligt med något annat, hoppas vi kör det passet snart igen!
 
Har nu packat inför morgondagen, åker till Piteå direkt jag kommer hem från flyget. Sen ska jag vara tillbaka på samhället till 9 på lördag för att jobba. Så det gäller att ha planerat allt i minsta detalj.
 
Dessa kläder blir det i morgon kväll. Vi ska fira mormor som fyller 70 idag. 
 
Sist jag hade klänningen var på nyår, en riktigt underbar kväll! :)
Nu ska jag fika lite & sen hoppa i säng, i morgon smäller det!

Ledig onsdag

Publicerat: 2013-02-27 | 11:23:00 i Just Another Day,
En ledig dag mitt i veckan, så oerhört skönt! Det blåser fortfarande rätt rejält, samtidigt som det är för årstiden väldigt varmt. Snön smälter & halkan har kommit som ett brev på posten. Ska därför bege mig ut & salta lite på uppfarten. Mamma fick gå & hålla sig i garageväggen när hon skulle till bilen i morse, stackarn!
 
Sen åker jag & Linnea till hemlig destination för lunch. I kväll ska vi brudar hitta på nått, sen kommer mormor & morfar hit. 
 
Bara 2 dagar kvar nu...
 

Födelsedagsfika

Publicerat: 2013-02-26 | 18:35:00 i Just Another Day,
I söndags fiarde vi mamma & pappa med släkten. Vi skulle bjuda på lite fika. Det blev några soretr mer än vad vi tänkt från blörjan, men oj så gott det var! 
 
Har varit på Redok i dag & nu ska jag sätta mig & hjälpa pappa med lite bokföring. Senare i kväll blir det lite träning & i morgon är det ledig dag. På lördag börjar mina 3 veckor på ICA & innan dess ska jag hinna med ytterligare en dag på Redok & en på flyget. 

Nu jäklar!

Publicerat: 2013-02-25 | 22:21:47 i Just Another Day,

Jag har under hela detta sabbatsår funderat på vad jag vill göra. Inte bara i framtiden, utan även under det här året. Något som gör att jag kanske kommer ihåg det lite extra & kan titta tillbaka på det som en rolig tid i mitt liv. För roligt, det har jag verkligen.

 

En sådan sak är receptpärmarna jag håller på med. Jag kommer kunna se tillbaka på att jag gjorde dessa under året mellan gymnasiet & universitetet. Nu har jag kommit på en annan sak som jag skulle vilja göra. Det inkluderar faktiskt denna blogg. Jag har funderat på hur jag ska lyckas genomföra detta på ett bra sätt & nu kommit fram till hur jag ska göra. 

 

På fredag, den 1:a mars drar jag igång. Jag kommer att under tre olika kategorier lägga upp bilder, text & recept på vad jag äter till frukost, lunch & middag. Nu när jag skriver det så hör jag hur sjukt det låter. Men min tanke med detta är att jag & andra ska kunna kika in under de olika kategorierna frukostlunch & middag när motivationen tryter. När vi inte vet vad vi ska laga till middag kan man helt enkelt gå tillbaka & kolla vad som serverades för ett par veckor sedan. Kanske är det dags igen?

 

Detta lilla "projekt" kommer jag att kombinera med skapandet av mina receptpärmar. För i dessa pärmar finns nu recept som jag aldrig provat. Så detta blir en sporre för mig att laga nya maträtter men kanske framför allt att kombinera gamla godingar på nya sätt. 

 

Utgångspunkten är att jag publicerar en bild & kort text på vad jag ätit, så nära inpå måltiden som jag har möjlighet. På vissa måltider, främst middagar, kommer det recept lite senare. Allt ifrån någon timme till några dagar efteråt, beroende på hur jag har det med tid. Bilderna på maten kommer jag ta med min kamera (Canon EOS 1000D) & min telefon (iPhone 4S), de kommer sedan redigeras, till en början i programmet jag skrev om i lördags.

 

Min tanke är att jag ska köra på under ett års tid, alltså till den sista februari 2014. Vi får se om jag är så att hålla det. Kanske fortsätter jag efter det om jag fortfarande orkar, kanske försvinner inspirationen långt innan dess. Jag kommer i alla fall köra på så länge jag tycker det är roligt. 

 

Nu kan jag knappt vänta till på fredag! Måste bara varna er, min fredag kommer kanske inte vara den normalaste i måltidsväg. Min känsla är att jag kanske inte kommer äta världens bästa mat under den dagen. Hoppas ni vill hänga med på denna resa.

 


Snapseed

Publicerat: 2013-02-23 | 15:15:00 i Tips,
Har hittat ett redigeringsprogram som jag fullkomligt älskar. Har just nu deras demoversion & funderar på om det är något jag ska köpa eller inte. Här kommer några före & efterbilder som jag redigerat från fotningen med Linnea för någon vecka sen.
 
Före
 
Efter
 
Före
 
Efter
 
Före
 
Efter
 
Före
 
Efter
 
Före
 
Efter
 
Jag har inte lagt många sekunder på varje bild, hur smidigt som helst. Ni kan läsa mer om snapseed & ladda ner demon här
 

Helg!

Publicerat: 2013-02-23 | 12:54:38 i Just Another Day,
Igår jobbade jag på flyget & sen drog jag till Linnea för lite middag & sen på kvällen for vi till AC & såg en film. Det fanns inte tid till att blogga helt enkelt.
 
Just nu sitter jag i soffan & väntar på att mamma ska pallra sig ur duschen. Har fixat frukost eftersom det är hennes födelsedag idag. Så nu ska vi mysa lite framför längd-vm, så får vi se var dagen tar oss sen. 
 

Home

Publicerat: 2013-02-21 | 22:57:07 i Just Another Day,
Har landat i soffan efter en lång dag. Bussfärden hem gick bra, 2 timmar flöt snabbare än jag väntade mig. Sen att jag missade kliiptiden då jag kom hem är ju en annan femma...
 
Stekte blodpudding till middag & drog sen upp på Prästberget. En väldigt härlig kväll, perfekt temperatur & bra underlag för skidskolan. Barnen var väldigt duktiga, det var sista gången om än det var min första kväll. Åkte hem vid 8 & har nu packat upp, duschat & skrivit handlingslappen till i morgon. Då står städning, handling & jobb på schemat. Sen blir det även middag hos Linnea, trevligt värre.
 
Nu ska jag hoppa i säng, god natt!

Dagis

Publicerat: 2013-02-21 | 09:27:09 i Just Another Day,
Gårdagen innehöll en sväng på stan, dagishämtning & kusinmys. La mig redan klockan 22, helt slut! 
 
I morse vaknade jag av härligt barnskratt & jag & mormor kom nyss från dagis där vi lämnat av båda ungarna. Nu ska jag skriva lite fler recept innan jag packar ihop mina grejer & beger mig mot busen. Den går kl 14 så jag kommer nog vara hemma vid halv 5. (går från bussen så det är därför det tar sån tid)
 
I kväll blir det Prästberget, ska hjälpa till på skidsskolan. Så ska ladda betterierna hela dagen, så jag orkar med ungarna i kväll.
 
Ha en bra dag, ciao!

God morgon!

Publicerat: 2013-02-20 | 10:05:12 i Just Another Day,
Har gjort mig i ordning för några timmar på stan. Första anhalt är elgiganten, mormor & morfar ska köpa sig en iPad. Sen ska jag springa några ärenden på stan. I em blir det som sagt att hämta kusinerna, mys!
 
Nu ska vi fara, ciao!

Tisdag 19 februari

Publicerat: 2013-02-19 | 20:44:50 i Just Another Day,
Har hunnit med en sväng till mormors mor idag plus en liten träff med kusinerna. I mrgon blir det att hämta dem från dagis oxå, myseftermiddag med andra ord. 
 
Sitter just nu & skirver en massa recept. De flesta hamnar i mappen med icke provade recept. Så nu är inspirationen på topp för att baka. Snacka om att våran frys kommer vara full av bullar & kakor de närmsta månaderna. 
 
Jag & mormor har hunnit med att baka lite bröd nu på kvällskvisten, så det luktar underbart här i köket. Några bilder från dagen..
 
Nu ska jag göra mormor sällskap i rumsfotöljerna, ciao!

Spontant

Publicerat: 2013-02-19 | 08:47:44 i Just Another Day,

I går kväll bestämde jag mig för att jag skulle åka till Piteå i veckan. Min mormor, morfar, mormorsmor & morbror med familj bor där. Känner att det är precis det jag behöver, tänka på något annat ett tag.

Åker hem igen på torsdag eftermiddag. Innan dess ska jag förhoppningsvis hinna med lite shopping & mys med delar av släkten.

Tog med mig datorn, så nu under bussresan ska jag ta tag i saker som jag lagt i min "göra under sabbatsåret" hög som jag inte tagit tag i än. Ska göra två receptpärmar med recept jag samlat på mig, en för bakrecept & en för matrecept. Nu ska jag sätta igång, ciao!


Usch!

Publicerat: 2013-02-18 | 16:40:13 i Just Another Day,
Idag är en riktigt skitdag. Vill bara lägga mig i sängen & dra täcket över huvudet. Blä! Skulle vrekligen vilja ha några roliga & spännande nyheter som kan göra min dag. Men det verkar som att dessa uteblir idag. 
 
I morgon ska vara en bättre dag, jag ska vakma upp & vara positiv. I morgon. 
 
Hoppas jag inte smittar av mig med en massa tråkig, negativ energi. 
 
Arkivbild

I Kåbbe

Publicerat: 2013-02-17 | 10:43:34 i Just Another Day,

Spenderar dagen i ett soligt Kåbdalis. Chockar kroppen & åker skidor. Grymt roligt när det är så fint väder & lagom temperatur.

För brorsan är första åket avklarat. Snart blir det lunch & sen besiktning för åk två.


Lördag

Publicerat: 2013-02-16 | 19:44:15 i Just Another Day,
Gårdagskvällen blev riktigt trevlig. Mycket god mat & fina vänner, det blir inte mycket bättre. 
Några bilder...
 


Jag vet att mina bilder är lite sne ibland, men vet inte hur jag ska få till det. De ser bra & raka ut tills jag lägger in de i ett inlägg. Hjälp någon?
 
Dagen har spenderats i Kåbdalis. Brorsan hade tävling, det gick inte så bra för honom. Men vädret var underbart. Kvällen kommer spenderas i soffan med resten av familjen. Brorsan kommer inte hem förrän till påsk nästa gång, så det gäller att passa på att umgås. 
Några bilder från dagen..
 
 
 
 
Nu ska jag & mamma göra efterrätt, ciao! 
 
 

Redo

Publicerat: 2013-02-15 | 16:42:55 i Just Another Day,

Efter en jobbdag på flyget kastade jag mig hem för lite fix. Hann klart med 10 minuters marginal!
Vi ska fira H ikväll, hon fyller 20 på söndag. Hade minst sagt mycket ogjort när jag kom hem för knappt 2 timmar sen.

Vi börjar kvällen hos en kompis, sen blir det middag på Old Duck Inn. Efter det det vi tillbaka där vi började, lite efterrätt & får vi se vad som händer.

Har gjort en choklad-kola tårta som jag tror är amazing som vi ska käka! Hoppas den är lika god som den ser ut.

Övriga helgen kommer spenderas i Kåbdalis på dagarna & i soffan under kvällarna. Känner att det kan bli en kanonhelg.
Nu kommer Linnea snart, ha en bra fredagkväll!


RSS 2.0