Fetaostgratinerad lax med rosépeppar & grädde

4 portioner
600g laxfilé utan skinn
3 dl vispgrädde
1 dl vitt alkoholfritt matlagningsvin
1 msk hummerfond
1 finhackad vitlöksklyfta
0,5 dl strimlad färsk basilika
1 tsk salt
150g smulad fetaost
1 msk rosépeppar
 
Slå på ugnen, 200 grader. Lägg laxen i en ugnssäker form & salta. Blanda grädde, matlagningsvin, hummerfond, vitlök & basilika. Häll såsen över fisken. Strö över fetaost & rosépeppar. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter eller till innertemperatur på ca 55 grader.
 
Potatismos
12 medelstora potatisar
flytande smör/margarin
mjölk eller grädde
salt & peppar
 
Skala & skär potatisen i mindre bitar, koka sedan. Stöt potatisen med en potatisstöt. Jag vill gärna ha lite bitar i mitt mos. Häll över lite smör & grädde & rör ihop till önskad konsistens. Salta & peppra efter smak. 
 
Servera laxen & moset med hericots verts. Smaklig måltid!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback